Inviterer til innholdsrik utstilling


I vinter fikk medlemmene i Ålesund Kameraklubb i oppgave å tolke kirkerommet. Søndag 24. april fra kl. 14.00 kan du se vel 40 av bildene utstilt der de ble tatt - i Ålesund kirke.

 

Foto: Maria R. Rørvik

Ideen kom fra Ålesund Kameraklubb, og ledelsen i Ålesund og Volsdalen menigheter tente umiddelbart. Tre økter ble avtalt, og til sammen 15 klubbmedlemmer tok utfordringen.

- Vi gleder oss til å se bildene, sier Sven Giske i kirken. - Vi var enige om at arbeidet måtte utføres med respekt for kirkerommet og det som skjer der, men ellers aner vi ingenting om bildene som skal vises. At noen vil se og vise kirkerommet med nye øyne, er viktig for oss som har hverdagen vår der.

Stein Lauritsen i Ålesund Kameraklubb sier at dette har vært en fin utfordring for alle som deltok. - Klubben ønsker å kombinere det faglige med det sosiale, og i dette prosjektet har vi lykkes godt med det. Det er slett ikke alle som fotograferer arkitektur til vanlig. Her har de vært godt utenfor egen komfortsone.

Jeg vil også si at Ålesund kirke er et enestående vakkert bygg. Her har vi fått bruke tid på å gå på oppdagelsesferd, og det har vært en stor opplevelse.

Tilbake